Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elment Mengele - Kommentár
  2007-04-04 19:27:08, szerda
 
 
Elment Mengele - Kommentár
2007 April 04 16:06:29 JobbINFO

Vizitdíj, egyéni számla, kórházösszevonások, kórházközpontok létrehozása, gyógyszerlicit, vállalkozási tilalom orvosoknak, a patikamonopóliumok felszámolása - néhány elem a Molnár Lajos fémjelezte egészségügyi reformból. Egy-egy elem más miniszternél egész életműnek számítana. Molnár 10 hónap alatt abszolválta, utána vette a kalapját. Távozásával reform lassabb sebességre válthat, vagy tán véget is érhet.

Molnár Lajosnak, az SZDSZ egészségpolitikusának saját pártja már a választási kampány alatt odaígérte az egészségügyi tárcát, s a liberálisok a koalíciós egyezkedések alatt is kitartottak a jelölése mellett. A reformkényszerben és előkészített programok híján a kormányfőnek jól is jött az előre láthatóan csak sok konfliktussal végrehajtható egészségügyi reform vezéreként a csökönyösségéről is ismert Molnár, aki nem számított első vonalbeli politikusnak, ráadásul a kisebbik párt embere volt.

Gyurcsány és a szocialisták a nyilvánosság előtt kettős játékot űztek: egyrészről kiálltak a reform szükségessége mellett, másrészről egyéni lobbizással és nyilatkozataikkal rombolták annak hitelét. A szocialista párt és a kormányfő sem állt ki egyértelműen az egészségügyi reform második meghatározó elemének számító több-biztosítós modell bevezetése mellett, alaposan megnyirbálták a miniszter kórház-megszüntetésekre vonatkozó elképzeléseit. Gyurcsány Ferenc a parlamentben is bírálta a tárca előkészítő munkáját, noha a kormányfő kritikái maguk csak PR-akciókként értékelhetők. A maga feje után menő Molnár nehezen viselte az egyeztetéseket, és különösen a különalkukat, amelyek közül a lovasberényi "koalíciós egyeztetés", azaz boltolás hagyott mély nyomokat benne.

Molnár bajszot akasztott a változatlanságban érdekelt egészségügyi érdekképviseletekkel, amelyek jelentős támogatást kaptak az ellenzéki pártoktól. Molnár személyét is kikezdték. Előbb azt rótták fel neki, hogy egy vadászfegyvergyártó cégben van tulajdona, aztán azt, hogy gyenge látása ellenére vadászik, majd azt, hogy hibásan operált. Molnár gyomorforgató támadások céltáblája lett, Hódmezővásárhelyen például orvoskollégái Mengeléhez hasonlították, valamint bebörtönzését és halálát kívánták.

Molnár - még a Szent István Kórház igazgatójaként - a közvélemény előtt azzal szerzett nevet, hogy nekiment a kiirthatatlan tartott hálapénzrendszernek. A kormányba kerülése után sem tett le arról, hogy kifehérítse az orvosi jövedelmeket, és ezzel újabb rosszpontokat szerzett a főorvosi karban. Megszüntette annak a lehetőségét, hogy saját intézményben vállalkozóként is alkalmazhassák az orvosokat.

Molnár világos célja az volt, hogy csökkentse, illetve igazságosabbá tegye az állam hozzájárulását az egészségügyi ellátásokhoz, átalakítsa a kórházcentrikus magyar ellátási rendszert, megtörje az egészségügyi ósdi, rendies szerkezetét, és valós teljesítményekhez kösse az állami kifizetéseket. Molnár egészségügyi filozófiájában a beteg megrendelőnek számított, aki hozzájárulásával legálisan vásárol szolgáltatásokat. Mindez igazodott a nemzetközi trendekhez.

A távozó miniszter mellett tulajdonképpen csak pártja állt ki egyértelműen, legutóbb éppen a hétvégi SZDSZ küldöttgyűlésen kísérte nevének emlegetését mindannyiszor viharos taps, és ő tőle kértek a legtöbb autogramot is. Nem tudni, hogy Kóka János megválasztása kapcsolatba hozható-e lemondásával, az viszont tudható, hogy Kuncze Gábor pártelnökkel minisztersége alatt végig jó kapcsolatot ápolt. Egyes feltételezések szerint egyszerűen csak besokallt, elege lett, hogy a szocialisták és a kormányfő ővele szemlélteti a doktriner reformpolitikust, és a reform mumusává vált.

Molnár távozásával, amely csak néhány nappal követi a kórházak ellátási szerződésének tömeges aláírását, az egészségügyi reformnak biztosan lezárul az első szakasza. A szocialisták, meglehet, megpróbálják a folyamatot lelassítani, és a több-biztosítós modellre való átállást elszabotálni. A Kóka vezette SZDSZ nehéz helyzetbe került, mert vagy tengelyt akaszt a szocialistákkal, és akkor egy számára kétes kimenetelű új választást kockáztat, vagy lenyeli a békát, és maga is asszisztál a lájtosabb átalakításhoz, amivel mintegy beismeri, tényleg "túlzott volt Molnárban a reformdüh". A mostani helyzetben Kóka az általa vártnál is hamarább mutathatja meg, valóban csak Gyurcsány kreatúrája vagy valóban határozottabban és eredményesen tudja képviselni a liberális értékeket és a pártja érdekeit.

*****

KDNP: személyes sikerünk is Molnár távozása

Az ellenzéki párt megnyugodva vette tudomásul Molnár Lajos lemondását, ugyanakkor aggódnak az új jelölt miatt

Személyes sikernek is tekinti a KDNP Molnár Lajos lemondását, mivel az azután következett be, hogy a legkisebb ellenzéki párt szerdán délelőtt felszólította erre - mondta el a Független Hírügynökségnek a párt szóvivője.

Némileg megnyugodva vesszük tudomásul a lemondást, hiszen az az üzleti szellemű folyamat, amit a miniszter reformként az egészségügyben elindított, egyértelműen betegellenes és nem a gyógyítás folyamatát szolgálja. Úgy is lehetne mondani, hogy emberellenes - fogalmazott Halász Zsuzsa. Ez azonban nemcsak Molnár Lajos bűne, hanem Gyurcsány Ferenc miniszterelnöké is, aki hagyta, hogy idáig fajuljanak a dolgok - tette hozzá.

A KDNP mindenesetre nincs teljesen megnyugodva, mert a jelölés joga ismét az SZDSZ-é, a párt pedig saját üzleti érdekeit tartja szem előtt és mániákusan ragaszkodik a magánbiztosítók térnyeréséhez. Ezzel pedig véleményük szerint néhány üzletember jár csupán jól, a betegek nem - mondta a szóvivő.

A KDNP most attól tart, hogy az érdekek tehát nem változnak, "jön egy új Molnár Lajos", aki maradéktalanul végrehajtja elődje befejezetlen rombolását - fogalmazott Halász Zsuzsa.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal - közölte korábban a Kormányszóvivői Iroda.

*****

Miért mondott le Molnár Lajos egészségügyi miniszter?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mai napon elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal. A gyógyszerészkamara szerint ezzel lehetőség nyílt az ágazat visszarendezésére. Az SZDSZ elcserélné a tárcát a külügyre?

A kormányzati kommunikáció remekül üzemel: nem sokkal korábban jelentette be a Kormányszóvivői Iroda, hogy "a napokban a sajtóban megjelent személyi találgatások alaptalanok, a kormány átalakítása nincs napirenden". Persze, ha úgy nézzük, Molnár lemondása nem "átalakítás", hanem "átalakulás", csak úgy, magától, hiszen a bejelentés szerint a miniszter döntött így, nem pedig a kormányfő vált meg a tárcavezetőtől. Vagy "napirend előtt" született a döntés. Aha.

Az Egészségügyi Minisztérium élére a koalíciós megállapodás szerint az SZDSZ jogosult minisztert jelölni. Az új miniszter hivatalba lépéséig a tárcát helyettesítési jogkörében április 6-ától Horváth Ágnes államtitkár irányítja.

Miért mondott le a miniszter?

Egy korábban napvilágot látott hír nyomán a sajtóban azonnal felmerült, miszerint a lemondás indoka Molnár Lajos súlyos betegsége. Mivel az érintett ezt korábban határozottan cáfolta, nem valószínű, hogy ez áll a lemondás hátterében.
Az egészségügyi tárcához közelálló forrásunk szerint Molnár lemondása mögött három tényező állhat. Annak idején Molnár Lajos azzal a feltétellel vállalta el a miniszterséget, hogy a kormány bevezeti a több biztosítós rendszert. Mivel a szocialista párt ellenállása miatt egyre valószínűbb, hogy ebben a ciklusban nem lesz több biztosítós rendszer, Molnár - ígéretének megfelelően - elérkezettnek látta az időt a távozásra.
Forrásunk második okként a szocialista párt legfelesőbb vezetését nevezte meg, akik nem volt elégedettek Molnár munkájával és annak kommunikációjával.
Harmadik ok lehet, hogy a kormányzati kommunikáció nyilvánvaló válsága politikai méreteket öltött, és a korábban határozottan cáfolt kormányátalakítás hamarosan elkezdődik. Ezzel kapcsolatban úgy tudjuk: az SZDSZ hajlandó lemondani az Egészségügyi Minisztérium irányításáról - a külügyi tárcáért cserébe.

Mégis személyes okok?

Más szakmai forrásaink szerint viszont Molnár Lajos lemondásának nem politikai, hanem személyes okai vannak. Úgy tudni, hogy az egészségügyi miniszter családjában történt sorozatos megbetegedések miatt kényszerül távozni posztjáról. Név nélkül nyilatkozó kórházvezetők hangsúlyozták: a több biztosítós modell esetleges kudarca nem függött össze a lemondással.

Elkötelezett a kormány

A miniszterelnök és a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform folytatása mellett, az eddig meghozott intézkedéseket a betegek érdekeit jól szolgáló, minőségi ellátást nyújtani képes, fenntartható és igazságos módon finanszírozott egészségügyi ellátás irányába tett helyes lépéseknek tekinti - fogalmaz a Kormányszóvivői Iroda közleménye.

A gyógyszerészek nem búsulnak

A Magyar Gyógyszerész Kamara szerint szakmailag régóta indokolt lett volna Molnár Lajos lemondása. Horváth Tamás elnök hangsúlyozta: a távozó miniszter több intézkedésével visszafordíthatatlan károkat okozott, de lemondásával megnyílt a lehetőség az ágazat visszarendeződésére. Az elnök reméli, hogy Molnár Lajos utóda kompromisszumkész, és konszenzusra törekvő szakember lesz.

A KDNP tempóban szólt

A KDNP egyébként ezúttal tempóban szólította fel a minisztert a távozásra: az MTI szerda déli híre szerint az ellenzéki párt azért követelte Molnár Lajos lemondását, mert szerintük szakmailag és emberileg alkalmatlan a miniszteri szolgálatra. Nagy Kálmán, a KDNP országgyűlési képviselője Latorcai Csabával, a Budai Gyermekkórház felügyelőbizottságának elnökével tartott közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a jelenlegi, ellátásra képtelen egészségügyi rendszer kialakításáért Molnár Lajos "egy személyben felelős", mivel "előnyben részesítette a döntéseiben az üzleti érdekeket, a bürokráciának az érdekeit". Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől azt kérte a KDNP, hogy mentse fel az egészségügyi tárca vezetőjét, továbbá adjon lehetőséget olyan új kórházi struktúra és ellátási rend kialakítására, amelyben a gyerekek élete nem forog veszélyben amiatt, hogy a kezelést a szükséges kórházi kapacitás hiányában kell elutasítani.

Sikeres a reform első szakasza

Visszatérve a hivatalos közleményre, a dokumentum így fogalmaz: "A reform első szakasza nehéz alkalmazkodási kényszert teremtett a sok éve mozdulatlan egészségügyi rendszernek. A reform első szakasza, az elkerülhetetlen vitákkal és konfliktusokkal együtt is, sikeres. Ebben Molnár Lajosnak elévülhetetlen érdemei vannak. A miniszterelnök megköszönte és elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett.Az egészségügyi reform következő nagy feladata a biztosítási oldal megújítása. A reform második szakaszának sikeréhez elengedhetetlen, hogy azt már ne terheljék a struktúraváltásból fakadó konfliktusok, ne legyen megkérdőjelezhető az átfogó és összetett döntéshez szükséges szakmai és politikai bizalom."

hvg.hu/hirado.hu/FH/NAPI Online

****

A Kormányszóvivői Iroda közleménye:

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mai napon elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal.

A miniszterelnök és a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform folytatása mellett, az eddig meghozott intézkedéseket a betegek érdekeit jól szolgáló, minőségi ellátást nyújtani képes, fenntartható és igazságos módon finanszírozott egészségügyi ellátás irányába tett helyes lépéseknek tekinti. A reform első szakasza nehéz alkalmazkodási kényszert teremtett a sok éve mozdulatlan egészségügyi rendszernek. A reform első szakasza, az elkerülhetetlen vitákkal és konfliktusokkal együtt is, sikeres. Ebben Molnár Lajosnak elévülhetetlen érdemei vannak. A miniszterelnök megköszönte és elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett.

Az egészségügyi reform következő nagy feladata a biztosítási oldal megújítása. A reform második szakaszának sikeréhez elengedhetetlen, hogy azt már ne terheljék a struktúraváltásból fakadó konfliktusok, ne legyen megkérdőjelezhető az átfogó és összetett döntéshez szükséges szakmai és politikai bizalom.

Az Egészségügyi Minisztérium élére a koalíciós megállapodás szerint az SZDSZ jogosult minisztert jelölni. az új miniszter hivatalba lépéséig a tárcát helyettesítési jogkörében április 6-ától Horváth Ágnes államtitkár irányítja."

OS

*****

Kommentár:

2007.03.31-én kormányülésen elfogadták a több-biztosítós rendszert, melyet a parlament 2007. április hónapban fog megszavazni.

Kuncze Gábor 2007.03.31-én kiszállt az SZDSZ-ből.

Az első biztosító a MÁV-é lesz, amelynek egészségügyi ágazatában Molnár Lajosnak
eddig komoly is anyagi érdekeltsége volt.

Kuncze vajon melyikben érdekelt?

Az OEP kassza bevételét megszerezte az SZDSZ lobbycsoportja.

Szép munka volt!

Informális hírek szerint a biztosítók fogják kibocsátani az elektronikus új TAJ kártyákat és a biztosítók fogják beszedni a "vizit"-díjat is.

Esetleg Fodor Gábor lesz az eü miniszter?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csökönyösségéről, megszüntetésekre, hozzájárulásával, szolgáltatásokat, reformpolitikust, elengedhetetlen, küldöttgyűlésen, magánbiztosítók, konfliktusokkal, kormányszóvivői, határozottabban, szocialistákkal, kórházcentrikus, elkerülhetetlen, hírügynökségnek, kórházközpontok, miniszterelnöké, intézkedésével, igazgatójaként, elévülhetetlen, miniszterelnök, maradéktalanul, intézkedéseket, alkalmazkodási, vállalkozóként, lobbycsoportja, megbetegedések, egészségügyben, tárcavezetőtől, finanszírozott, helyettesítési, alkalmazhassák, tulajdonképpen, egyeztetéseket, feltételezések, hozzájárulását, választási kampány, egészségügyi tárcát, koalíciós egyezkedések, jelölése mellett, előre láthatóan, kisebbik párt, nyilvánosság előtt, reform szükségessége, szocialista párt, egészségügyi reform, tárca előkészítő, kormányfő kritikái, maga feje, változatlanságban érdekelt, ellenzéki pártoktól, közvélemény előtt, Elment Mengele, Molnár Lajos, Molnár Lajosnak, Gyurcsány Ferenc, Szent István Kórház, Kóka János, Kuncze Gábor, KDNP Molnár Lajos, Független Hírügynökségnek, Halász Zsuzsa, Kormányszóvivői Iroda, Egészségügyi Minisztérium, Horváth Ágnes, Magyar Gyógyszerész Kamara, Horváth Tamás, Nagy Kálmán, Latorcai Csabával, Budai Gyermekkórház, Ebben Molnár Lajosnak, NAPI Online, Esetleg Fodor Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Föld napja  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mosolyogtál már ma?  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A Föld napja  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  A könnyek összegyűjtése  A fenyő nem szép fa, (...)  Beney Zsuzsa  William Shakespeare idézet  A Gömb  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Ázzal aki csak szép  A Mester kezének érintése  képre írva  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Krisztinától  Idézetek a barátságról  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Volt egy...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A fák lelke  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  képre írva  Volt egy...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
választási kampány, egészségügyi tárcát, koalíciós egyezkedések, jelölése mellett, előre láthatóan, kisebbik párt, nyilvánosság előtt, reform szükségessége, szocialista párt, egészségügyi reform, tárca előkészítő, kormányfő kritikái, maga feje, változatlanságban érdekelt, ellenzéki pártoktól, közvélemény előtt, kiirthatatlan tartott, kormányba kerülése, orvosi jövedelmeket, főorvosi karban, állam hozzájárulását, egészségügyi ellátásokhoz, kórházcentrikus magyar, egészségügyi ósdi, állami kifizetéseket, beteg megrendelőnek, nemzetközi trendekhez, távozó miniszter, hétvégi SZDSZ, legtöbb autogramot, viszont tudható, kormányfő ővele, doktriner reformpolitikust, reform mumusává, kórházak ellátási, egészségügyi reformnak, első szakasza, folyamatot lelassítani, több-biztosítós modellre, számára kétes, lájtosabb átalakításhoz, mostani helyzetben, általa vártnál, liberális értékeket, pártja érdekeit, ellenzéki párt, azután következett, legkisebb ellenzéki, párt szóvivője, miniszter reformként, egészségügyben elindított, gyógyítás folyamatát, jelölés joga, párt pedig, magánbiztosítók térnyeréséhez, érdekek tehát, ágazat visszarendezésére, kormányzati kommunikáció, sajtóban megjelent, kormány átalakítása, bejelentés szerint, miniszter döntött, kormányfő vált, koalíciós megállapodás, tárcát helyettesítési, korábban napvilágot, sajtóban azonnal, lemondás indoka, lemondás hátterében, egészségügyi tárcához, feltétellel vállalta, kormány bevezeti, több biztosítós, korábban határozottan, külügyi tárcáért, egészségügyi miniszter, kormány továbbra, eddig meghozott, betegek érdekeit, elnök reméli, miniszteri szolgálatra, személyben felelős, üzleti érdekeket, egészségügyi tárca, gyerekek élete, szükséges kórházi, reform első, hivatalos közleményre, elkerülhetetlen vitákkal, miniszterelnök megköszönte, magyar egészségügy, biztosítási oldal, reform második, több-biztosítós rendszert, parlament 2007, első biztosító, biztosítók fogják, csökönyösségéről, megszüntetésekre, hozzájárulásával, szolgáltatásokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.